KIK VAGYUNK?

Mi a Felelős Magánszálláshely Kiadók Egyesületében a

 

tulajdonosi szemléletű,

legálisan működő

és adófizető házigazdák

érdekeit képviseljük, akik 1-3 lakásukat saját maguk lelkiismerettel kezelik, vendégeikkel folyamatosan tartják a kapcsolatot. Konstruktív párbeszédre törekednek a lakóközösségekkel, a helyi önkormányzatokkal, az állami döntéshozókkal és a szakmai szervezetekkel egyaránt.

Iparágunk kifehérítése, megfelelő jogi és pénzügyi feltételek kieszközlése a döntéshozóktól és az egész éves, időben nem korlátozott működés alapvető törekvéseink közé tartozik.

Létrehoztunk egy Etikai Kódexet, melyet szeretnénk, ha a szakma is alapként fogadna el. Ezt ITT olvashatod el.

 

Szívesen együttműködünk minden házigazdával, aki hozzánk hasonlóan a felelős, tudatos magánszállásadók elvei mentén kívánja a tevékenységet folytatni.

Lépj velünk kapcsolatba és legyél te is tagunk!

Team work
ELNÖKSÉG

ELNÖK

Dr. Jakabházy László

ELNÖKSÉGI TAGOK

Gérczei Attila

Wakszmann Csaba

AZ EGYESÜLET CÉLJAI, TEVÉKENYSÉGEI

1. Azon tulajdonosi szemléletű, helyi önkormányzatnál bejelentett egyéb- és magánszálláshely kiadók érdekképviselete, akik legfeljebb három ingatlant adnak ki és saját maguk üzemeltetik és tartják a kapcsolatot a vendégekkel.

2. Konstruktív párbeszédre törekvés a lakóközösségekkel, önkormányzatokkal a rövidtávú lakás-kiadás területén működő más civil és szakmai szervezetetekkel.

3. Házigazdák etikai kódexének létrehozása, az abban foglalt viselkedési-magatartási minták széles körű elterjesztése.

4. A rövidtávú lakáskiadási szektor kifehérítésének támogatása.

5. Aktív közreműködés a rövidtávú lakáskiadási szektor szabályozásának újragondolásában. En-nek keretében együttműködés az ágazati szereplőkkel, a jogalkotás szakmai támogatása.

6. Az Egyesület befektetési tevékenységet nem folytat.

7. Az Egyesület céljai megvalósítása érdekében együttműködik más, ilyen célú társadalmi szerve-zetekkel, a helyi önkormányzatokkal és intézményeivel, gazdálkodó szervezetekkel.

8. Az Egyesület csak az egyesületi cél megvalósításával közvetlenül összefüggő gazdasági tevé-kenységet folytathat, vagyonát csak az egyesületi célnak megfelelően használhatja, nem oszt-hatja fel a tagok között, a tagok részére nyereséget nem juttathat. Az Egyesület közvetlen párt-politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támoga-tást nem nyújt.

9. Az Egyesület a vezető tisztségviselőt, a támogatót, az önkéntest, valamint e személyek közeli hozzátartozóját cél szerinti juttatásban nem részesíti. Ezalól kivételt képeznek az Alapszabály-nak megfelelő juttatások, illetve a bárki által megkötés nélkül igénybe vehető szolgáltatások.

TELJES ALAPÍTÓ OKIRATUNK
TAGJAINK GONDOLATAI

"

"Külföldről jöttem haza, ahol 2 évig vezettem egy három szobás kis panziót a kezdetektől. Nagyon megtetszett a vendéglátásnak ez a része, ezért itthon is ezt szerettem volna ezt csinálni, amihez végül meg is találtam a tökéletes ingatlant Budapesten. Szívvel-lélekkel alakítottam ki három kis stúdiólakást a belvárosban jelentős befektetéssel, ahol már 4 éve fogadom a vendégeim zökkenőmentesen. Bár mellékállású házigazda vagyok, nem szeretném ezt a 'hobbim' feladni, szereteném, ha a korlátozások miatt nem kellene feladnom a tevékenységem!"

"

"

"Nyugdijas rendőrtiszt vagyok...Azért is szeretek házigazda lenni, mert itt megvan az életemhez szükséges adrenalin! Találtam egy új közösséget, ahová befogadtak, új embereket ismertem meg, új barátokat találtam. Új értelmet nyert az életem! Korlátozás esetén ezt mind elveszteném..."

"Nemzetközi cégnél dolgoztam, és nagyon nehezen tudtam összeegyeztetni a hónapokon át tartó folyamatos, pihenőnapok nélküli munkát a sokgyerekes családanyai létemmel. Házigazdaként, beosztva a családdal együtt közösen mindent megoldottunk: takarítást, ki-beengedést, bármilyen felmerülő gondot. Probléma esetén éjjel is azonnal odamentünk megoldani, vagy órákat a vendégekkel, hogy minden felmerülő kérdésüket megválaszolva, nyugodtan pihenhessenek. A szomszédokkal jó kapcsolatot ápolunk, tudják a telefonszámunkat, bármikor elérhetőek vagyunk, de még sosem kellett, hogy hívjanak. Ezek a dolgok és a jó vendégértékelések megerősítettek minket abban, hogy jól végezzük a munkánkat és szeretnénk továbbra is folytatni ezt!